Massage Technieken

Klassieke Massage

Klassieke massage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en (plaatselijke) druk. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af, verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Het doel van klassieke massage is dat ontspanning wordt bereikt en het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Problemen waarbij klassieke massage kan worden toegepast zijn onder andere:
• pijn
• stress
• spanning
• te hoge spiertonus
• lokale storingen in de weefselspanning
• storingen in de lichaamsbeleving
• aspecifieke vermoeidheid

Dynamische Massage

Het menselijk lichaam bestaat voor zo’n 70 à 80% uit water, overigens net zoals de oppervlakte van de aarde. Als je een steen in het water gooit, dan zie je vanuit het middelpunt golfjes ontstaan die steeds verder uitdeinen.

Dynamische massage, dat ook wel pulsing of pulsen genoemd wordt, is hierop gebaseerd. Als er op een plek op het lichaam een (im)puls gegeven wordt, dan gaat deze als een golfbeweging door het hele lichaam.
Hierdoor werkt dynamische massage van top tot teen, in dieperliggende spieren, de gewrichten en de organen. Het werkt verbindend, aardend en bevordert de doorstroming van energie op veel niveau’s. Het kan je ook losser maken, helpen loslaten, in beweging brengen.
Pulsen is in feite een schuddende, rollende, wiegende beweging die door de masseur op een ritmische en subtiele wijze in beweging wordt gezet en gehouden. Deze schuddingen kunnen klein en snel zijn of groter en langzamer. Grotere bewegingen werken losmakend en openend, kleine pulsen gaan dieper naar binnen. Daarbij kunnen o.a. ook tracties en stretchingen worden toegepast, die een openend en verruimend effect hebben.

Bij zwangerschap is het ontspannend en genieten voor twee.

Tijdens de dynamisch massage hou je de kleding aan. Gemakkelijk zittende kleding is wenselijk.

Massage over kleding

Een massage over kleding kan bestaan uit een combinatie van verschillende technieken, het gaat dan om Dynamische massage, Shantala massage en Polariteitsmassage. Ook kan er gekozen worden voor één van de genoemde technieken het is maar net wat er wenselijk is. Een massage over kleding kan veiliger aanvoelen voor de personen die liever niet uit de kleding gaan, daardoor kan het drempel verlagend werken.